Smertefri behandling af grå stær
Betegnelsen Grå stær dækker over en tiltagende uklarhed i øjenlinsen. I svær grad bliver synet stærkt nedsat, og pupillen bliver hvidlig eller grålig. Grå stær er i de fleste tilfælde aldersbetinget og optræder hyppigst efter 60 års alderen. Sygdommen kan dog også optræde i forbindelse med visse hormonbehandlinger og ikke mindst i forbindelse med sukkersyge.
Behandles sygdommen ikke, vil der som oftest ske en forværring af sygdommen, og den kan ende i en ubehagelig form for grøn stær.
Det er ikke mange år siden, at en operation for grå stær kunne være både ubehagelig og kritisk. På Lukas Øjenhospital anvender vi de nyeste og mest skånsomme metoder, der betyder at operationen stort set er smertefri og foregår under lokalbedøvelse. Der indsættes en ny kunstig linse til erstatning for den angrebne linse, og patienten kan tage hjem efter operationen. Denne linse skal aldrig skiftes.
Har du sukkersyge, bør du få dine øjne checket mindst én gang om året, for eksempel på Lukas Øjenhospital, der sørger for at indkalde dig automatisk, hvis vi laver en fast aftale.
Der kan være mange grunde til, at man gerne vil smide briller eller kontaktlinser. Det kan være af kosmetiske grunde eller af rent praktiske, hvis man for eksempel er sportsudøver eller har et job, hvor det er praktisk eller måske ligefrem et krav, at man ikke bruger briller eller kontaktlinser. Andre oplever måske deres nærsynethed som et handicap, man vil gøre alt for at få behandlet.
Det er ikke mange år siden, at man ville overveje et sådant operativt indgreb meget indgående. Men den teknologiske udvikling har igen overhalet fantasien. Lukas Øjenhospital råder i dag over noget af verdens fineste og mest præcise laseroperations-apparatur, der gør en sådan operation til en god og sikker behandling, der tilmed ikke medfører væsentlige gener for patienten.
I princippet ”sliber” laserstrålen hornhinden til i en form for fordampningsproces, så den får en anden facon og fremtræder normal – lidt som man sliber et brilleglas til. Den nyeste teknik på området medfører langt færre gener ved indgrebet, og synet er godt allerede få dage efter operationen.
Denne form for laserbehandling af nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl kaldes Refraktionskirurgi, og komplikationer i forbindelse med indgrebet er uhyre sjældne. Nattesynet kan dog påvirkes. Man regner med, at ca. 20% af alle danskere lider af nærsynethed i mere eller mindre udstrakt grad. For mange af dem er en sådan behandling særdeles relevant. Om det er god idé afhænger af den enkeltes ønske og behov. Men det er også vigtigt at få foretaget en bedømmelse af, om den enkelte persons øjne egner sig til behandling. Start derfor med at få foretaget en rådgivende forundersøgelse på Lukas Øjenhospital, og lad os se på mulighederne. Selve operationen foregår under lokalbedøvelse og varer under 5 minutter pr. øje. Du kan tage hjem umiddelbart efter behandlingen.
Behandling af øjenlåg ved funktionelle lidelser. Ansigtet er nu engang en persons første og vigtigste visitkort, og vi ved hvor vigtigt det er, at alle former for plastiske operationer omkring øjet planlægges og gennemføres med henblik på at skabe det bedst mulige resultat for den enkelte. Kontakt os, hvis du er ved at få gener eller føler, det er på tide at gøre noget ved øjenomgivelserne. En snak med en specialist koster så lidt og kan komme til at betyde meget for den enkeltes livskvalitet i det daglige. |